on the brightside

Då va vi igång igen. Första dagen i skolan vilket betydde att jag skulle upp vid 6, det var inget vidare, kallt och jävligt. Kom iallafall upp och fixade en massa innan jag gick till bussen. I skolan så gick allting så segt och det var kallt överallt. Första två timmarna satt vi bara och lyssnade på musik. Pratade kanske lite också. Tredje lektionen bestog av att sjunga Still Waiting av Sum 41 det var lite roligare än dedär låtarna vi brukar sjunga. Efter det fixade jag och Jelena våra kort så att vi kommer in till kylen och micron. det5 gjorde att vi kom typ 5 minuter försent till svenskan, men vår vikarie brydde sig inte. Det var nog den flummigaste svenskalektionen jag nånsin haft. Kombinationen drama/svenskalärare är perfekt! Så hon gick runt och pratade konst, vad som är konst, vad är bra konst, finns det dålig konst osv. Det slutade med att hon höll en bild med ett skelett som Alex hade målat framför ansiktet och improviserade ett brustet hjärta med ljudeffekter vilket fick hela klassen att skratta. Inte dåligt.
Lunch efter det och jag hamnade som vanligt i vårat uppehållsrum eller vad man ska säga. Fast först lärarrummet för att värma maten. Där blev jag väl ganska så utfrågad och när Pelle kommer in säger han "hörde att du festat i helgen, så du borde va frisk" Så ja, det blev helt enkelt en konversation om vad jag va för sjuk och att jag hade trevligt i helgen. Gick ut till Jelena och resten av folket och åt. Sen blev det att lyssna på nån låt som Alex gjort, den va bra (:
Kultur och idéhistoria efter det och vi fick läsa en massa sidor i nån bok om medeltiden. Sen fick vi välja fördjupningsämnen för att sen sluta 10 minuter tidigare. Historia igen och dendär rösten som jag varit utan så länge va tillbaka och gjorde ont i huvet igen. Det pratades om något som jag inte minns, hade med några reformer att göra. Lyssnade nog aldrig ordentligt.
Efter det va dagen äntligen slut och jag tog bussen hem, lika segt som vanligt. Ikväll händer det nog inte ett skit är helt slut så blir kanske nån film, nåt att äta sen sova.

damdamdmamda

Helt bra helg. Går inte att kaga så mycket, möjligtvis att jag och syster gick fel när vi skulle hem i fredags och hamnade ute på stora vägen. Men ja, det funkade det också.

Har alltså spenderat större delen av denhär helgen i en stuga i nydalen med massa trevligt folk: Rasta, Froggy, Moltas, Chråle, Mike, Sebbe och nåra till. Fick skjuts dit i fredags av Rastas mor, det var snällt. Kom dit efter att ha virrat runt en stund. Kommer in genom dörren och redan då va väl dom flesta ganska så lost. Men kvällen fortsatte, mestadels utomhus med massa chips, dip, musik och konversationer.
Jag och Frida rörde oss hemåt strax efter 2 på morgonen. Kom hem och åt för att sen sova ett par timmar.

Igårkväll bar det av igen, med cyklar denhär gången. Dock va det lite väl mörkt för att cykla i skogen så vi fick gå med cyklarna. Sen var det ungefär samma sak igen. Fast vi fick vänta på godis och dricka osv först. Men när allt va på plats så va alla igång igen. Det åts en hel del och alla var nog mätta nästan hela tiden. Minns inte när vi gick och la oss. Men ja, det va nångång på natten. Inte för att vi sov, typ myste. och jag försökte väl hålla Froggy vaken vilket gick sådär. Dock va det lite kul när man hör hur Chråle nästan skriker "UT UT UT UT!!!!" och tror att det spökar för att det knackade på fönstret. Efter det hör man hur en hel rad springer utanför dörren påväg ut. Tror det hände 2 gånger. Kul va det iallafall.
Imorse så skulle alla upp klockan 9 va det bestämt. Hur många va uppe innan 11? Typ 2, kanske 3. Sm tur va så behövde vi inte va ute innan 12. Så alla tog det ganska lugnt, men det städades och lagades mat osv.


onsdag

Jag är bättre. Ryggen kliar inte lika mycket och har blivit mindre röd. Det går alltså åt rätt håll. Det som går åt fel håll är väl att vi inte har någon frukt hemma och jag är jättesugen på typ päron. Det suger lite. Men mamma ska handla det till helgen då jag och Frida kommer vara själva hemma. Vi får se hur det går, brukar ju bli en del bråk. Haha. men det kommer bara att va en hund hemma så det blir nog inga problem.
Imorgon ska jag in till staden även om jag inte är riktigt frisk. Ska dock inte till skolan, den håller jag mig borta från ett tag till. Ska leka med Froggy hade jag väl tänkt. Men vet inte när än, efter 3. Ungefär så mycket vet jag, haha, alltid nåt :D

Igår fick jag lön också, och igen så drog dom skatt fast jag har ringt och sagt åt dom att dom inte ska det. Inte för att det va så mycket, kanske 150kr men ändå. Det är ungefär min mobilräkning. Kändes bra att få lön, måste nämligen köpa mig ett par skor till jobbet. Dom ska va sådär jobbiga och bestämma exakt vad vi ska ha på oss. Så ett par helsvarta skor måste inköpas. Ska försöka hitta några billiga nånstans, borde inte vara så svårt.

she's

Mina armar börjar få tillbaka sin vanliga färg nu. hahah, låter som om jag råkat måla dom och sen försökt tvätta bort den kvarvarande färgen. Underarmarna har inte fått tillbaka färgen än utan håller sig röda och kliar.
Va på sjukhuset idag igen och fick samma svar som vanligt "ja, vi vet inte vad vi kan göra, du har ju fått så mycket kortison" Så jag får gå runt och klia sönder mig tills det försvinner verkar det som. Sen får det bli att åka och kolla upp så att jag inte blivit allergisk mot nåt mer. Dom sa att det kunde bli så, att man efter en rejäl reaktion kan bli allergisk mot nåt annat. Lite dumt sådär.

Vad händer annars? Jag vet inte, dethär huset är en enda röra. Alla bryter ihop och blir sura på varandra och jag vill inte vara kvar men har inget val. Sisko står där uppe lagar mat och är jätteledsen. Pappa är borta. Jesper sitter på sitt rum framför datorn och göra ingenting. Frida är nånstans och jag sitter på mitt rum, städar lite, plockar och fixar. Jag vet inte vad som är bäst. Men just nu kör jag på att hålla mig borta så att jag inte blir inblandad. Den tekniken brukar fungera.

Ikväll ska jag prata med Froggy, haha, det har jag bestämt sen får vi se hur det blir imorgon med detdär mötet som jag ska ha egentligen. Kanske struntar jag i det, det blir inte jag som betsämmer denhär gången. Usch vad dum jag känner mig.

När jag blir frisk ska jag bannemig börja träna, är trött på att jag aldrig kommer iväg. Förhoppningsvis så har Ewe fixat ett såntdär kort så att vi kan gå och träna tillsammans. Lättare att komma iväg då, om man har någon att gå med. Annars drar man ut på det och typ "aa, men jag gör det imorn. Orkar inte idag"

lördag

det blev ingen bio osv idag. det får bli en annan dag, snart hoppas jag. Inte bara för att jag saknar honom utan för att det är riktigt jävla tråkigt att bara sitta hemma hela tiden utan att få göra något. För det är ungefär så det är. Man sover, vaknar tidigt som fan för att det kliar. Sen kan man inte somna om. Som idag. Vaknade strax efter 5 imorse och kunde inte somna om. Eller jag somnade väl en stund mellan 11 och 12. Men sen dess har jag inte sovit, bara varit vaken och seg. Har inte ens märkt att mamma ringt till min mobil, så frånvarande har jag varit. Och visst att man blir lite seg av kortisontabletterna, men ändå. Så borta att jag inte hör min egen mobil som ligger bara någon meter ifrån mig? Nja, tror inte det.

Nu vet jag inte vad jag ska skriva, har inget att skriva längre. Har kanske aldrig haft det? Vad vet jag,
Ikväll blir det jag, några cider och möjligtvis en film. Om det går nåt på tvn vill säga.

who could deny these butterflies. They're filling her gut.

Det är tråkigt att bara gå runt hemma och inte ha nåt att göra. Ska dessutom stå ut med det i en vecka till. Men jag är iallafall inte lika röd av utslagen längre, vilket är bra.

Så det blir nog bio imorn, om Froggy kan :* vilket jag hoppas. Saknar honom lite, eller ganska mycket.



this is where we both get scared
this is where emotions flare
this is where we both prepare
navigate me through your body, navigate me
navigate me through your body, navigate me

prover

Vårdcentralen idag igen. blodprov och halsprov. Jag ska nu vara hemma i minst en vecka, så hejdå skolan som jag fick vara i en dag. Sen får vi se var jag hamnar. Det är ingen som vet det än.

ohnoo

Så allergisk reaktion på Amimox. Akut tid på vårdcentralen strax efter nio imorse.. Fick sådär 13 piller och dom sa att det skulle gå över inom en timme. Fick åka hem till pappa medan mamma åkte till jobbet. Mamma hämtade mig efter 3 timmar och det hade minsann inte blivit bättre, snarare värre. Så back to vårdcentralen för att ännu en gång berätta allt för den nya läkaren. Denna gång fick jag ett recept aerius och några betapred. Cyklade till apoteket i stan och hämtade ut aerius och tog sådär 3 stycken med 30 minuters mellanrum. Precis som mannen i vit rock på vårdcentralen hade sagt. När det inte heller hjälpte fanns det inte mycket mer att göra. Stannade kvar på apoteket och väntade på pappa eftersom jag inte skulle anstränga mig. Handlade lite efter det och jag va ganska seg efter pillrena. Kom hem och hoppade in i duschen för att kyla ner alla utslag så att det för tillfället skulle klia mindre. Hinner stå där i kanske 10 minuter högst sen ropar pappa "vi ska va på jourcentralen uppe på akuten om 5 minuter" så, ut ur duschen fort som fan, dra på sig kläder skor och in i bilen.
Vi kommer dit, ännu en läkare kollar på utslagen. Första människan som ens bryr sig om att kolla ordentligt. Bra, Han sa att han inte riktigt visste vad han skulle ge mig eftersom jag redan hade ätit så mycket. Men han ringde och pratade med dom mer kunniga inne i linköping vilket resulterade i 6st betapred och en adrenalinspruta. Inte gott och inte skönt. Men en sån adrenalinkick har jag aldrig tidigare varit med om. Haha, fyfan vad jag skakade. När inte det heller gav något resultat så fick jag åka hem för att dom inte kunde göra något mer. Han fixade ett recept på något som skulle vara mot klåda, något starkare än aerius. Dom ska jag börja äta imorgon, om jag har tur. Har jag inte tur blir jag värre och måste åka in till linköping inatt. Eller imorgon först åka till vårdcentralen här och be om en remiss till linköping. Så om jag blir värre blir det alltså akuten på linköping. Så bra ser mitt liv ut just nu!

Donken efter det eftersom klockan drog iväg. Blev mätt och åkte hem för att trycka i mig ett piller till vilket resulterar i 23 piller + en adrenalinspruta idag. Man tycker ju att mängden borde göra nytta, men icke. Dåliga piller

press play, repeat

Första dagen i skolan idag. Det var väl som vanligt, att alla pratade och lärarna fick inte tyst på oss. Det pratades en massa "viktiga" saker som lärarna säger, riktigt så viktigt tycker jag nog inte att det är. Efter nån timme eller två så fick vi iaf rast. Trevligt att träffa alla igen och den nya killen, Jerry. När rasten va slut så begav sig alla in aulan igen. Med alla menar jag verkligen alla, ettor, tvåor och treor. Nya ettor som är alldeles för många och halvt läskiga.
Sen började det, man skulle säga sitt namn och huvudinstrument. Jag minns dock mer namn än ansikten, så änsålänge är allt suddigt. I vilket fall som helst så blev det lite sambaspelande. Och senare bildade vi ett sambatåg. Fett jobbigt att gå och bära på en fet trumma under armen och samtidigt slå på den i rätt takt.
När det var klart och vi hade pratat lite till så fick vi lunch. Min nya matkompis är Jelena, som även hon har börjat ta med egen mat.
Hade projektarbete efter det och jag tror att Pelle förvirrade mig massor och lämnade mig med beslutsångest. Efter det slutade vi. 13.25.
Fick vänta på bussen till 15.35 så åkte in till stan med Ewe och beställde tid för ifyllning hos tatueraren. Det blir nog bra.

Kom hem och gick in  duschen. Inget vidare kul. Hade utslag över hela kroppen, ringde till Sisko och hon sa att dom nog har gett mig fel diagnos och därmed fel medicin. Och att utslagen var en reaktion av något som jag inte förstod.
Så ut ur duschen, ta på sig kläder och ta ett allergipiller för att se om kliandet gick över. Men det har det inte direkt. Lite kanske men inte allt. Så nu lutar det åt att sluta med amimoxet och åka till vårdcentralen imorn igen.

Hatar domdär som tror att dom kan som allid gör fel och tvingar mig betala för fel mediciner. Jävla fittor!

bakning

Igår bakades det piroger. Dom blev jättedåliga för jag va tvungen att använda glutenfritt mjöl och det är helt omöjligt, det blir bara massa kladdig deg. Men dom gick att äta sen iallafall. Blev dock rätt mycket bröd och lite fyllning, men det skyller jag på degen, för den va inte sammarbetsvillig och gick inte att vika över ordentligt eller platta ut.





blaah


Idag är jag grymt duktig och tvättar massa kläder.
Inte så intressant för er att läsa dock. Men jag känner mig lite duktig som sagt.
3 maskiner har jag fått ihop, inte dåligt. Dock är inte vädret speciellt samarbetsvilligt. Och nu börjar det regna också. Inte snällt!

i still miss you when death is the only thing between

Natten blev ganska jobbig efter det som hände igår. Det satt visst kvar imorse också.

Gick till maxi igår för att köpa nåt att äta. Går en bit och märker att en av gatlamporna slocknar när jag närmar mig. Jag gick förbi och tittade tillbaka och då "poff" så lös den igen. Fortsatte en bit till sen hände samma sak en gång till. Det är inte första gången det händer, det hände när jag och Elinen va ute och gick förra året och då skyllde vi väl lite på Anton. Men nu när jag va själv så kunde jag inte riktigt göra det eftersom jag inte kände honom. Så Robban blev väl den första tanken, om jag minns rätt så skakade han ibland lyktstolparna tills dom slocknade. Kanske va det därför.
I vilket fall som helst så gick jag in och köpte det jag skulle och gick sen ut igen. Samma sak en gång till, samma lampa slocknar och tänds när jag gått förbi. Sen nån som såg precis ut som Robban, det gick inte ihop. Sen när jag va tillbaka hemma kunde jag bara inte släppa det. Har nog inte gjort det än.
Det är tomt utan hans påhitt och positiva inställning till allt. Det saknas.

hemma

Jag är hemma efter att ha bott hos Froggy ett par dagar igen. Känns som om jag hamnar där allt oftare. Men först va han hos mig, mellan måndag och tisdag. I tisdags blev det att gå upp tidigt för jag skulle jobba. Skjutsade hem Froggy på vägen. på jobbet var allting segt, nästan inget folk alls. Och jag som är van att jobba 10-14 gick självklart hem 14.00 Kom dock på migsjälv att det inte stämde när jag i stort sett va hemma hos Froggy, jag skulle egentligen ha slutat 15.00. Men det var okej, eftersom det ändå var så lite kunder. Åkte hem till Froggy och jag minns inte vad vi gjorde, men ja, vi tog oss in till stan för att fixa lite saker. Det hela slutade med allt för mycket mat på donken. Gick och hyrde film och tog sen bussen hem. Kanske att vi gick till maxi och köpte dricka och lite annat den dagen också. Men jag minns inte, om det nu va så, så färgade vi Froggys hår på kvällen.
Onsdag: Ledig, men det betydde inte att jag skulle få sova. Nej, jag skulle till ungdomsmottagningen vilket såhär i efterhand känns så jävla onödigt. Jag kunde lika gärna legat hemma och sovit. Det enda som hände var att jag träffade Elinen och sen väntade vi på vår tur i typ en timme varpå jag fick en tid. Dumt! Gick genom gamla stan sen för att träffa Froggy och det regnade massor. Han sprang upp och hämtade något sen gick vi hemåt. Resten av dagen minns jag inte, så jag antar att det inte hände så mycket
Torsdag: Jobb igen, 11-16 denhär gången. Ungefär lika dåligt med folk som det var på tisdagen. Därför blev det mest att plocka varor med Kalle. Trevligt. Froggy kom inspringades med nyckeln, nångång efter 15. När jag väl slutat så tog jag nog bussen hem. Sen hände det inte så mycket mer, sov lite, pratade med mamma i mobilen samtidigt som jag sov och väntade. Inte speciellt kul.
Fredag/idag: Ledig. Men, näe, det blev inte så mycket sovmorgon idag heller. Froggy skulle upp ganska tidigt. Jag drog väl strax efter, när jag väl hade bestämt mig och orkade. Hamnade i stan med Adam och Sofie, kollade lite kläder och fikade. Åtminstonde fikade jag och Sofie medan Adam tittade på. Sen hämtade mamma mig och vi åkte hem, bytte kläder och tog bilen bort till stallet. Inte för att vi skulle ffixa nåt i stallet, det fick Frida sköta om. Nej, vi skulle minsann plocka svamp. Så vi gick in i skogen, hade Chablis med oss. Sen började vi, gick åt olika håll med varsin systempåse. Det borde sett ganska kul ut. Gick runt där bland alla grenar  osv, själv plockade jag väl inte bara svamp utan stannade till och plockade blåbär då och då eftersom jag blev sugen. Frida kom efter ett tag till samma ställe med hästen, och självklart skulle Ella(hästen) trampa på dom största kantarellerna som va nära mig. Elak häst! Men det spelade ingen roll, vi kom hem med iallafall en fylld systempåse.


hästen

Fick gå upp 8 i lördags morse och ge hundarna mat och släppa ut dom. Ja, jag va ensam hemma. Efter det kunde jag inte somna om förns vid 11. Vaknade igen vid 13 och fixade frukost. Rostat bröd och oboy. Sen de dagliga pillrena och medicinen.
Efter det tog jag en filt och kunde för att lägga mig ute på studsmattan nån timme. Det var sjukt varmt, men samtidigt skönt att känna att man ändå är ledig och bara kan ligga och ta det lugnt. Så jag låg där tills klockan blev 15.
Dags att ta morfars gamla cykel som just nu är den enda som fungerar, en flaska vatten och kameran. Sen cyklade jag iväg mot Åsandy, till hästen. Det gick ganska fort trots att jag inte orkade cykla upp för medevibacken. Den är jobbig, speciellt när det är varmt. När jag kom fram tog jag ut hästen i hagen och fixade i boxen. Stannade kvar där ett tag, botstade Ella lite och gav henne lite av gräset utanför hagen eftersom det inte fanns så mycket i den lilla hagen som hon har fått.

sickness

Okej, mina ögon vill inte som jag vill. Men det börjar bli bättre. Glömde ta panodil idag så min hals är värre och hosar gör jag väl fortfarande också. Gillar inte dethär.

tycker att nåra kan ta och komma hem också ;<

hmhmm

jag är astrött, min hals gör ont och mina ögon kliar som fan. Så planen är:
tvätta händerna--> droppa ögonen--> dricka cocillana etyfin--> ta nåra värktabletter--> borsta tänderna--> sova

liseberg

Igår vid 07.30 satte vi oss i bilen, jag, Frida, mamma och Pepe. Bilresan va seg och jag kunde inte sova. Ungefär 3 timmar senare parkerade vi bilen i ett parkeringshus ett par meter från liseberg.
Jag och Frida startade med Lisebergsbanan, och det va väl inte så kul som vi hade tänkt oss, så vi fortsatte vår väg mot balder. Och visst va det kul, men ändå inte dendär härliga känslan i magen hela vägen igenom. Så Frida fick med mig i det mesta. Jag har inget minne av vilken ordning vi åkte sakerna, men vi tog oss igenom:
Lisebergsbanan
Balder
Uppskjutet
Uppsvinget
Spin Rock
Höjdskräcken
Kanonen
HangHai
FlumeRide
Kållerado

Fick även med oss mamma och Pepe i kållerado och planen va väl att dom skulle bli blöta, och det lyckades ju bli så. Båda två fick varsin såndär mask i huvudet. Det är bra!
Första gången i höjdskräcken va väl sådär när man väl satt där uppe. Syrran sa innan "räkna röda bilar" och ja, det blev så. Fyfan vad jag räknade och letade efter röda bilar. Sen visade det sig att det inte va så farligt, utan kul. Tror nog att det va den som gav mest pirr i magen och det var det jag va ute efter.
I slutet av dagen som bestog av regnskurar så va det ändå höjdskräcken och kanonen som va bäst. Kanonen avslutade vi med att sitta längst fram och bara njuta.

Vägen hem va ganska seg den också, satt och blundade hela vägen utan att somna. Hade ont i halsen och ena ögat kliade. När vi kom hem, efter 12 så stallde jag mig och fixade nåt att äta. Sen somnade jag hur fort som helst.

Ska nog slänga upp en bild här sen. Pepe hade med sig kameran och fångade nog några snygga miner. Om jag inte lägger upp nåt, så finns det bilder på bilddagboken om ett par dagar.

your voice was the soundtrack of my summer

Tror att rubriken talar för sig själv. Den som förstår, förstår. Den som inte gör det får nöja sig med att inte veta eller gissa.

Så, jag är sådär confused igen, vet inte vad jag borde och inte borde göra. Eller, det stämmer inte helt, för jag borde städa men det räknas verkligen inte. Men jag vet iallafall inget igen. Nåt som jag verkligen inte vet och knappt minns är att min mobil ringde halv fem imorse, jag svarade, uppfattade ungefär tre ord, la på. Mer minns jag inte. Så, om den som vet vem det va läser dethär får den gärna säga till. Jag börjar störa mig på att jag inte va mer vaken.

Är jag rädd? Jag vet inte, eller egentligen vet jag nog men vill inte riktigt acceptera det. Allt blir mycket jobbigare då. Men, ja, jag är nog rädd. Fast på ett bra sätt, det brukar alltid vara så negativt att vara rädd, men inte denhär gången. Denhär gången är det något bra. Iallafall är det vad jag övertygar migsjäv om.
Uppfatta mig inte fel, det är bara morgonord(jag vaknade nyss) efter en natt med dåliga drömmar vilket slutar med att jag måste ifrågasätta migsjälv.

Allting är bra egentligen, jag är glad, väldigt glad. Inte bara sådär lite utan mycket. Dock har lovet blivit mycket kortare nu och snart är det skola igen utan sena nätter med dom man tycker om. Ingen sovmorgon. Läxor. Bussresor. Ingen tid över till att umgås.
Jag längtar redan till nästa lov.

RSS 2.0