bögtisdag

Fick morfars dragspel idag, det väger asmycket och är stort. Men det går nog hoppas jag.

Hade ganska kul på sånglektionen idag. Fick stå på en balanssak och jag ramlade inte, detta betyder att jag fått bättre balans. Ganska coolt.

Alla var allmänt tröga idag också 3orna med, så vi behövde inte vara ensamma. Även om vi kanske var värst.

period 4/5

Det har börjat om på nytt igen, och jag bryter ihop hela tiden.
Orkar inte ett skit, bara är och lever halvt i en värld som är bortplockad från civilisationen.
En värld där det är jag och gitarren och tankar och texter och hemska skrik.
Jag har isolerat mig där sen då, första perioden.
Är kanske inne på fjärde eller femte perioden nu.
Och allt gör fortfarande ondare och ondare, och allt skär djupare än förut.
Ändå har jag försökt leva i den värld jag byggt upp.
Som har fungerat från och till, då det inte kollapsat och jag har fått börja om på nytt.
Jag är där igen - en ny omstart på något som än en gång kommer falla i början av nästa period.
Sånt som man inte vet när det är,
för man vet aldrig när denhär slutar.

Egentligen vill jag nog glömma fastän man inte kan bestämma sånt med hjärnan.
Det är ju inte den som bestämmer just nu.
Eller, den bestämmer på dagarna för att försöka ta kontroll över mig.
Men nu, när jag är ensam och hemma, går det inte hålla emot.
Sånt som aldrig kommer gå.

Jobbigt är det och minnesluckor blir mer vanliga.
Ändå vet jag oftast exakt vad som hänt för att det ganska tydligt syns på utsidan.

söndag

Söndag och promenad. Har ont i benen av allt gående som var ungefär 3 timmar. Att dessutom ha en hund som vill åt alla håll samtidigt med sig hjälpte inte speciellt mycket. Men nu har jag iallafall fått motion för denhär helgen.
Idag blir det kyckling och nåt senare, när mamma är klar med maten. Tills dess ska jag försöka göra klart samhällskunskaoen och få tag på Adam så jag kan göra engelskan.

Imorgon vet jag inte exakt hur mitt schema ser ut. Vet att jag börjar 9 men har ingen aning om när jag slutar, det beror helt på om vi ska vara uppdelade på svenskan eller inte. Om vi inte ska det så slutar jag 14.20 och det hjälper inte mig ett skit för att min buss går från stan 14.35 och jag kommer aldrig hinna. Så jag måste vänta till 16.00. Inte kul!!













plugg 3 :O

Vaknade 11 idag och jag som tänkte sova ut ordentligt. Låg kvar i sängen till halv 2 - 2.
Kollade på Fosters hem för på hittade vänner på cartoon network och åt frukost. Det var mysigt. Därefter gick jag och duschade, det behövdes verkligen. Usch!
Färdigduschad och mamma kom hem , Frida sprang för att hon skulle varit klar att åka till stallet direkt när mamma kom. Jag satt mig vid datorn och började plugga. Så nu är jag iaf klar med svenskan. Känns bra, för den var i stort sett jobbigast. 

Nu ska jag snart äta, sen blir det väl några filmer till innan jag ska sova.

plugg, igen

fredag. Segt säger jag bara.
Joinade bildarna på deras sista lektion. Sen satt jag och Bella och pratade en del nere i sporthallen.
Hemma har jag bara pluggat. Jag ger upp strax och fortsätter imorn. Måste ju få chilla lite när man är ledig.
Det blir nog lite film nu ikväll, får se vad jag har att bjuda mig på.

Samhällskunskapen är snart klar. Har fråga 5 och sista långa frågan kvar. Jobbigt, men resten är ju klart. Svenskan har jag knappt börjat på, eftersom det blev som det blev med den. Gehörsaken har jag inte orkat plockat ut ackorden än. Får göra det i helgen. Engelskan måste jag också göra, men ganska svårt utan papprena och redovisningen är på måndag morgon. Jag misslyckas. Måste dessutom lära mig replikerna till drama saken. Det är inte så många så det ska väl inte vara några problem.

Det var sådär dimmigt ute en dag. Lite fuktigt och mysigt att inte se men höra.





plugg

Idag är det plugga som gäller.
Trafikkunskapsprov imorn, mindre party.
Till måndag har jag en intervju på engelska och ett hemprov i samhällskunskap.
Sen är det väl nåt mer som jag glömt.

I think my locker suits me

Skola.
Gehör: Jag redovisade, som flera andra.
Engelska: Började arbetet med Adam
Samhäll: Vi pratade ekonomi
Matte: Vi eldade och var diskreta och skämtade om folk.
Lunch: Chill med Stina, TC och Bella. Och jag platsade i skåpet. Gött var det. Det bestämdes också att Alex, Adam, Filip, Krille, Jelena och jag ska kirra sexlåten och göra den poppig. Det blir bäst!
Foto: Kirrade en bild idag. Blev asnöjd! Skrev också ut det om fotots historia. Nästa gång blir det photoshop cs3.

Buss hem och solen sken. Ganska skönt.
Och nu förundras jag över hur dimmann flyter in över fältet utanför. Som om den smyger.













































Sala/ Tom

Jag bodde i Sala i helgen, hos Tom. Resan dit var ganska seg. Det tog sådär 4 timmar.
Hemma hos Tom åt vi och efter en stund kom Björn och hans far. Då började det att spelas in lite. Senare droppade det in mer folk. Sen, helt plötsligt var det antagligen fest. Nångång vid 3 kanske det var så sov vi iaf.
Igår var jag seg. Mange kom förbi ett tag, och han och Tom klagade på mig :<
Björn och nån kom förbi på dagen. Det spelades musik och sånt.
På kvällen drog det av till Västerås för att se Björns band som jag inte minns namnet på. De var bra i vilket fall som helst även om ljudet inte riktigt va så bra som det kunde ha varit. Vi åkte hem nästan direkt när de var klara. Kollade på nån helskum film som jag inte fattade ett skit av.

Idag var Tom massa lat så han blev petad på. Drog till Björn en stund. Björn lirade trummor när vi kom dit sen bytte han och spelade gitarr istället. Vi spelade boul sen, Björn, Tom, Linn och jag. Om jag minns rätt förlorade jag och kastade åt samma håll alla gånger (H)
Tåget hem tog en evighet, väntandet i Örebro var segt som fan, 1h 25min.

Hemma blev det pasta och köttfärssås som jag inte ätit de andra dagarna -.-'

färgning/ ensemble

Igår var Macce här, vi chillade rätt länge och sen färgade jag hans hår. Han blev nöjd, det är bra.

Senare färgade jag mitt hår lite, det blev lite misslyckat, inte så rosa som jag ville bara för det svarta rann över.

Idag cyklade jag till skolan. Jag är bra och rör på mig! :D
Trafikkunskap: Segt, men helt okej. Bättre att nån står och pratar än att läsa själv.
Ensemble: Den roligaste ensemble timmen hittills och vi spelade inte ens. Jonas skulle förklara vad låten handlade om.  Det var väldigt roligt. Han började typ "aa, men den handlar om 2 personer på en fest som är i ett rum. Sen under solot händer något och i andra versen kommer dom på att de andra kanske undrar var de är"
Resultat: Jag och Jelena är dubbelvikta och dör av skratt och ingen fattade varför.
Vår andra lärare kommer in - Mattias. Jonas frågar honom vad han tycker att låten handlar om och han svarar "ja, den handlar om 2 personer på en fest"
Återigen ligger Jelena och jag dubbelvikta.

Sen kom höjdpunkten men den skriver jag inte här. Den är hemlig! HAHA

Orientering

Så idag var det orientering. Vi åkte en liten röd buss till offerby. Jag och Jelena startade nångång mellan 9-9.30 Det började bra med att vi gick till en kontroll, men vi trodde det var fel och gick tillbaka en jävla bit. Där kom vi fram till att det måste varit den kontrollen vi började vid. Asbra. När vi skulle ha kontroll 3 fick vi sällskap av Stina och Annjelina. Allting gick bra och vi tog en fika vid några elledningar uppe på en kulle. Kontroll 7 var inget vidare rolig. Det tog en evighet och vi var utanför kartan, alla blev lite småsura. Men vi letade efter röster, hittade personer och kontrollen.
Vi fick ny energi och fortsatte i ett ganska bra tempo tycker jag. Nästa problem var kontroll 11, den var helt försvunnen. Gick genom världens träsk och alla blev blöta. Tog en väg som inte gick där det var som värst och vi småskrattade åt hur de som gick den andra vägen skrek till då och då. Senare följde vi efter en hög med folk som sen försvann. Vilket hade lett oss tillbaka till 10an. Vi hade alltså gått förbi 11an på vägen. Vi tog en paus ett par minuter. Sen följde vi samma vita markeringar som vi tagit dit. Jag vurpade först av oss, hala grenar fanns det gott om. Vi hittade 11an och vi var back on track. Nu började vi bli glada över att vi snart var klara. Gick över ett kalhygge och Jelena sprang roligt från ena sidan till den andra och jag nästan hoppades att hon skulle vurpa. Vi hittade 12an vid en massa träd som låg uppradade och luktade jul.
Därefter var det enkelt bara att följa vägen hem. Jag och Jelena sprang lite på slutet, i en uppförsbacke, smarta som vi är. Kom i mål mellan 13-13.40 Vi var alla glada att det var över.





Stina och jag tog bussen till sporthallen och sen stadsbussen in till stan. Jag gick ner och väntade på min buss i sådär 40 minuter. Segt som fan. När jag kom hem duschade jag och nu sitter jag här med skoskav och en varm kopp choklad.


ridtur

Jag skuttade runt i skogen med Ella idag. Hon blev lite rädd för korna. På vägen hem började hon skutta som fan. Skakade på huvet gjorde hon också. Vi galopperade en bit och hon fick rycket så jag fick knappt stopp på henne. Men det var en mysig tur. Mamma och Chablis följde också med fast de gick oftast en bit efter.

Sen det att jag kom hem har jag ätit och kollat på idol. Jag borde plugga engelska men orken finns inte riktigt idag heller.

plugg.

Jag försov mig lite idag. Men jag kan vara snabb så jag hann med bussen. Skolan var seg, verkligen. Hade engelska första timmen vi jobbade med våra uppgifter. Hade ensemble, det gick ju bra. Hade nån vikarie där också som jag inte minns namnet på. När vi hade satt första låten relativt bra skulle vi lyssna på den andra. Men den hittades inte på youtube så vi gav upp.
Efter lunchen hade vi svenska i sådär 70 minuter. Jelena var pepp på vårt grupparbete. Hon bara pratade på och det var väl bra för annars hade vi inte kommit nånstans? Samhällskunskap och vi fick ett hemprov. Gjorde första frågan och sen drog vi för att leta efter ett papper om kyotoavtalet som vi fick på naturkunskapen förra året. Det hittades inte, men Robins skåp blev städat. Vi chillade i sofforna/fåtöljerna. Jag och Bella pratade om nån nisse som ingen av oss kan namnet på. Lite läskigt var det allt.
På draman körde vi igenom manuset och sen fick de som inte hade några roller sina roller. Och jag fick ännu en roll så nu är jag servitris och köksan. Asbra.

Kom hem halv 5 kanske. Pluggade, fattade ingenting, kollade på en halv film, pluggade, åt. Sen hamnade jag här och jag försöker fortfarande att plugga men förstår inte det jag läser. Det var bättre igår då jag iallafall förstod. Pepe kom hit för en stund sen, jag fick en leksak från donken av honom, han hade fått den av Alex. Det är nån skum sak som spelar musik.


lördag
Min lördag är dålig.
Filip ringde och väckte mig sådär kvart i 5 imorse och jag minns inte vad han sa, om han ens sa nåt mer än sitt namn. Jag kunde inte sova ordentligt på hela natten, vaknade hela tiden av skumma/äckliga drömmar. Vid 12 skulle jag  gå upp, det var askallt. Åt frukost, blev inte mätt, så jag gav upp ätandet. Nu sitter jag här och mina händer fryser så mycket att jag knappt kan trycka ner tangenterna. Jag måste duscha för att jag inte minns när jag duschade sist, men det syns på håret att det är mer än dags.

Resten av dagen blir väl bara som de senaste 5 månadernas lördagar = skit!

Om jag har tur hittar jag nån vettig film, men det kommer jag säkert inte. Och jag kommer inte kunna sitta här för min syrra kommer säga att hon behöver datorn när hon kommer hem, vilket är ganska snart. Egentligen måste jag plugga också, men känner inte för det. Ska ha redovisning på tisdag och jag är inte ens halvvägs tror jag.

hrms

Hade bara dendär föreläsningen idag. Ganska ledsamt.

Ikväll blir det väl en hög filmer tror jag. Tråkigt men, vafan ska man göra.
liksom..jag är ensam, bor i skogen, inte en jävel som bor i närheten, det går inga bussar in till stan osv




Foton

Dagen var seg fram till sista lektionen - fotografisk bild

Först hade vi en liten genomgång av fotots historia. Därefter kollade vi på de analoga systemkamerorna. Kollade så att de fungerade och lite med slutare, bländare, objektiv och hus. När vi visste vilka kameror som funkade fick vi dela in oss i grupper efter antal kameror. Det blev jag, Jelena och Robin. Vi fick en rulle med 24 bilder. Sen drog vi ut.

Började lite soft med porträtt av nåt slag. På det blev det lite snygga poser från alla möjliga håll.
Vi sprang runt lite utanför estethuset och letade nya motiv vilket oftast slutade med att jag, jelena eller robin hamnade framför kameran. Sista bilden blev på alla tre. Hittade nämligen såndär sak som jag inte minns namnet på. Men den tar tid innan den tar bilden i alla fall.

Vi gick in satte namn på rullen och la den i min låda.

Gjorde en ganska skum upptäckt sen. På bilden vi tog med vår camera obscura har vi ett spöke. Fatsän bilden är på en gitarr och ett äpple. Han står brevid gitarren med en mörk rock. Ingen vet vem han är, för han var ju inte där när vi tog bilden. Det var inte en jävel som gick förbi. Men han kanske tyckte det var trevligt att bli fotad.


När jag kom hem var jag duktig nog och laddade ner Underoaths nya album. Har bara hunnit lyssna på några låtar. Men det är väldigt nice!

tisdag

Idag är det tisdag fastän det känns som måndag och det är ju bra.
Började med fotografisk bild A. Slappade mest vid datorn och skrev ner vad vi gjort tidigare i punktform. Imorgon ska vi skriva om fotots historia eller något sånt.
Mitt under vår lektion så skulle Jonas kopiera nåt papper och får ur sig "Asså, varför blir det såhär för?" Jag och Jelena kirrade problemet eftersom han var oteknisk nog att inte veta hur man tog bort zoomen. Och vi ska ha honom i ljudteknik sen.

Därefter hade vi musik och kommunikation. Vi planerade vår musikal vilket resulterade i att:
 - Jag, Jelena, Sara och Sami skriver manus
- Vi ska ha en lågstadieturné, uppspel för familj/vänner och ett för skolan
- Vi ska vara klara i februari
- Bestämde lite halvt vilka låtar som ska va med

På lunchen höll jag på att glömma min sånglektion. Men jag hann dit innan vi slutade. Sjöng igenom "To be gone" ett par gånger. Skum takt.

Kören var lite sådär skum, alla var lost och oserri. Även gräshoppor blev ett ämne och fick folk att skrika.
Estetisk orientering, vi gick igenom massa saker till provet bara och lyssnade på musik.

Gehör och musiklära. Vi fortsatte med vår uppgift att göra någon sorts analys med fördjupning på genre, form, ackord/melodi eller liknande.

Var hemma vid kanske 16.40 Frida fick näsblod och jag var snäll nog och torkade blod från hennes face.

Lite senare duschade jag, skönt vare. Och nu luktar mitt hår silverschampoo ^^

mat

Tänkte bara meddela att jag tänder äta min och Jelenas "dagenefter" käk idag.
pommes och bearnaisesås :D

söndag

Igår kirrade jag mitt rum så det ser ganska hyffsat ut(tills man kommer till det som inte syns men som känns). Har fått upp spegeln på väggen, datorn är på plats, internet funkar, tyget är upphängt, sladden till lampan är förlängd, stolen är höjd.
Det enda  som saknas är att få bort det indränkta i väggarna. Men det kommer nog inte gå eftersom det fylls på varje natt.

Idag har jag hunnit med att:
* duscha
* äta frulle
* handla
* baka

Det som är kvar är:
* äta
* byta sängkläder
* packa
* borsta tänderna
* sova

Dessutom vill jag vara klar med skolan så att jag kan dra till Sundsvall/Skövdeoch plugga ljudteknik eller till Spanien och plugga till bartender. Sen kanske om jag har råd åka och hälsa på Carlos. Men det är långt och dyrt. :<

5/9

Skola.
Trafikkunskap: segt, kort sagt.
Ensemble: Jelena gjorde lektionen med sitt 'lägga sig ner på bordet bakom som inte fanns där, oj, hamnar nästan på golvet' sen garvade vi åt det
arbetsmiljö och säkerhet: Rätt kul
Samhäll: Alla var trötta och skrattade åt allt.

Efter skolan drog jag hem direkt. Fixade mitt rum lite grann.
På kvällen kom Freddie hit. Vi poppade popcorn, kollade på film och så. Det var trevligt. Han åkte hem för snart en timme sen.
Nu ska jag väl sova eftersom det inte är en jävel som är social

God natt, (God morgon mardrömmar)

hej

Jelena var sådär frisk idag. Eller hon var iaf i skolan.
Skolan vars seg, på idrotten lekte vi lekar. Och alla halkade runt på golvet som var nylackerat.

Jag vill umgås i helgen, för jag döööör i stort sett när jag behöver vara ensam. Och jag menar, jag är INTE i skogen för första gången på kanske tre till fyra veckor.

Imorgon vet jag inte hur mycket jag ska vara i skolan. Vet att jag har trafikkunskap i typ 2 timmar på morgonen och sen ensemble. Efter det kanske vi har samhäll om inte nissen Sven är sjuk.

studiedag

Vaknade redan vid 9 men orkade inte röra mig.
Vid 15.10 drog jag ut och sprang med Chablis. Tog en dusch när jag kom tillbaka.
Pluggade lite engelska, så nu hoppas jag att jag kan det mesta.

Sen dess har jag nog bara suttit här och målat på migsjälv ganska omedvetet. Min säng blir nog fin inatt.

Imorgon har jag sovmorgon. Börjar klockan 9 med nånting som jag inte minns.
Det är lång dag också. Slutar 15.30  kommer hem vid typ 16.40

1 septmber

Jelena sa något klockrent i skolan
jag minns att jag sa till mig själv att jag skulle citera det här
men,
jag glömde det på vägen
Så det var inget roligt längre.

På svenskan redovisade vi våra olika svenska språk. Ganska kul ibland.
Hade ett hål från 13.10 - 14.30 = mindre kul
Dramalektionen var seg. Vi var kanske 6 stycken.

Bussresan hem kändes som en evighet i en färg liknande ljusgrön.
Färgen valdes antagligen av en sådan anledning som att jag satt och tänkte på något numera gammalt i den färgen.
Men jag minns det som vackert, därför är det kvar.

Väl hemma har jag varit sjukt seg.
Skulle ha pluggat engelska, trafik och musikhistoria.
Det slutade med en hög färgade ackord som slutade på 13 eller 11
Sånt måste man också lära sig med tiden, tänkte jag.
Efter att ha spelat sönder fingrarna så de var röda och trasiga blev det en film
'Good luck Chuck'
Jag kollade aldrig färdigt på den och jag vet fortfarande inte varför
för den är ju bra
Det var nog nåt annat som lockade lite mer

Hamnade här, framför denhär surrande datorn som ger mig huvudvärk
Det har inte blivit nåt vettigt gjort
har lyssnat på musik och försökt få Tom att vara social.
Det gick inget vidare.

Imorgon är jag ledig. Ska försöka plugga, eller jag måste plugga.
Engelska till onsdag och imorgon är det bara en dag dit.
Det är bara en sida med ord i stil med 'fluffig' och 'slampa' så det kan inte va så svårt.
Kul att vi ska plugga simpla ord
Jag borde dra ut och springa också
om vädret tillåter vill säga
Hoppas på det.

Efter att skolan tar slut om sådär 2 år så flyttar jag åt helvete långt bort som det ser ut.
Planen har ändrats från Ingesund till Sundsvall. Det verkade bättre där.
Ska dock hålla utkik efter nåt lite närmre antingen Motala eller Sala ;)

RSS 2.0